Sambata, 2024-05-18, 10:13 PM | Meniu | Cont nou | Logheaza-te | RSS
Bun venit Vizitator!

Logare

User:
Parola:

Meniu

Piete/targuri

  • L - D: Bistrita
  • L.: Budesti, Teaca, Spermezeu, Urmenis, Ilva Mare
  • M.: Feldru
  • M.: Beclean, Ilva MIca, Sieu
  • J.: Nasaud, Lechinta
  • V .: Sangeroz, Mijlocenii Bargaului, Milas
  • S.: Monor, Rodna,Tarlisua,Prundu Bargaului, Telciu
  • D.: Lesu, Maieru, Magura Ilvei, Parva, Sant, Rebra, Telciu, Livezile
  • Spune-ne parerea ta

    200

    Parerea ta conteaza

    Cum vi se pare evolutia judetului nostru?
    Total raspunsuri: 357

    Parerea mea despre rromi este ca...
    Total raspunsuri: 184

    Statistica


    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Useri: 0

    Bancuri


    Vremea


    Cauta

    Calendar

    «  Mai 2024  »
    LMMJVSD
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Curs valutar - Horoscop


    Horoscop

    Coduri Postale

    Arhiva

    Site prieteni/parteneri


    Bistrita Nasaud - locul unde gasesti ceea ce cauti: date utile, anunturi, jocuri, chat. Top66 Statistici Regional xTrafic.ro TOP-RO - Top siteuri din Romania top65.ro LinkPro - Director Web Director Web Top 100 Romania
    powered by PRBbutton Yahoo bot last visit powered by Ybotvisit.com powered by Mypagerankcheck LinkShare Referral Program Free Shipping on Orders Over $75. Use Code: pbship65 at Checkout. Offer Ends 7.4. Site Wide Summer Sale Kickoff. Shop Styles $50 & Under. Offer Ends 7.1.10. Livescore
    Meniu » Arhiva noua

    Unul dintre cele mai importante grupuri de comemorare a Holocaustului din intreaga lume cere Bancii Nationale a Romaniei sa retraga din circulatie o moneda comemorativa cu portretul patriarhului Miron Cristea.

    Potrivit gruparii, patriarhul, care a condus biserica Ortodoxa din Romania intre 1925 si 1939, era antisemit si a cerut evreilor sa paraseasca Romania.


    ne spune:http://www.9am.ro
    articol original:http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/155962/Muzeul-Holocaustului-din-SUA-cere-Romaniei-sa-renunte-la-moneda-rasista.html

    Vizualizări: 512 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-08-03 | Comentarii (0)

    Flora si fauna din Mediterana, una din cele mai bogate mari din lume, sunt cele mai amenintate, potrivit unui studiu, care trage un semnal de alarma privind degradarea habitatelor, pescuitul excesiv si cresterea numarului de specii invazive, favorizata de incalzirea globala.

    Marea Mediterana este una dintre cele mai studiate mari din lume. Desi "evaluarile precedente mizau pe existenta a 8.000 - 12.000 de specii", noul recensamant al vietii marine, realizat pe baza mai multor studii recente, a repertorizat circa 17.000 de specii, informeaza AFP, potrivit MEDIAFAX.

    Aceasta biodiversitate atat de bogata este insa expusa in fata multor pericole, care se manifesta mult mai puternic in Mediterana decat in alte mari de pe Terra.

    "Impactul activitatilo ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 451 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-08-03 | Comentarii (0)

    Sotia unui preot din Gorj este cercetata de politisti dupa ce, in noaptea de luni spre marti, preotul a ajuns la spital cu rani pe care i le-a provocat femeia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

    Purtatorul de cuvant al Politiei Gorj, inspectorul principal Daniel Tica, a declarat ca ancheta impotriva Mariei Ciobanu a fost deschisa din oficiu, dupa ce un vecin al familiei respective a anuntat la 112 producerea unui incident in urma caruia preotul a fost ranit.

    Daniel Tica a spus ca sotia preotului este acuzata de loviri sau alte violente, ancheta putand fi insa oprita daca barbatul nu va depune plangere.

    In urma incidentului, preotul, Nicolae Ciobanu, de 43 de ani, din orasul Tismana, a fost adus la Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu cu o ambulanta.

    Medicul Liliana Craciun din cadrul Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean de ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 377 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-08-03 | Comentarii (0)

    19 persoane au murit si cel putin 340 au fost ranite sambata dupa-amiaza, intr-o busculada produsa la Festivalul Love Parade din orasul Duisburg, vestul Germaniei. Potrivit celui mai recent bilant al politiei, dat publicitatii duminica dimineata, incidentul s-a produs in jurul orei locale 17.00 (18.00 ora Romaniei), intr-un tunel prin care se intra intr-o veche gara unde avea loc festivalul. Miscarea de panica s-a declansat in timp ce mii de persoane se aflau in sau in apropiere de tunel, scrie NewsIn.

    "Oamenii au continuat sa se impinga pentru a intra in tunel timp de 10 minute, apoi si-au dat seama de ce se intampla si s-au intors", a explicat un martor pentru Sky News TV. "Unele persoane erau pe jos, in timp ce altele se urcau pe ziduri pentru a incerca sa intre in tunel", a adaugat el.

    "Cativa politisti si membri ai echipelor de salvare au incercat sa intre in tunel, "dar era prea multa lume", a precizat martorul. O alta participanta a adaugat: "Am fost norocoa ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 428 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-07-27 | Comentarii (0)

    Prima ediţie internaţională a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov readuce în România filmul „Odessa în flăcări”, marcând centenarul naşterii sopranei şi actriţei Maria Cebotari, centenar sărbătorit şi prin proiecţia documentarului ARIA, în regia lui Vlad Druck, potrivit unui comunbicat al organizatorilor.
    Controversatul film „Odessa în flăcări” (cunoscut şi sub denumirea de „Cătuşe roşii”), o coproducţie româno-italiană din 1942, a fost difuzat în România în 1943, imediat după obţinerea premiului de la Veneţia. Apoi pelicula a fost distrusă de autorităţi. Personajul principal al unei poveşti controversate despre cel de-al Doilea Război Mondial este Maria Cebotari, mare soprană de origine română. Festivalul va surprinde spectatorii cu o premieră pentru spaţiul cinematografic românesc: „Ziua fiarei”, în regia lui Mikhail Konovalchuck. Este un film de ficţiune încadrat în categoria art-movie, o poveste de 88 de minute în care personajele şi atmosfera din timpul celu ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 402 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-07-27 | Comentarii (0)

    Banii pentru cumpararea trusoului de nou-nascut, potrivit Legii nr. 482/2006, in valoare de 150 lei si alocaţia pentru copiii nou-nascuţi, asa numita prima de nastere,, stabilita conform Legii nr. 416/2001, in valoare de 230 lei, mai pot fi solicitate pana cel tarziu la data de 31 august, anunta AGERPRES.
    Primaria Sectorului 2 informeaza, intr-un comunicat remis AGERPRES , ca potrivit Legii nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar va continua acordarea drepturilor reprezentand trusoul si alocaţia pentru copiii nou-nascuţi (asa-zisa prima de nastere) pentru nasterile de pana la data de 2 iulie 2010, inclusiv. De la inceputul anului pana in prezent, Primaria Sectorului 2 a acordat peste 1.800 trusouri si 1.900 alocaţii pentru copiii nou-nascuţi pe raza sectorului sau parinţilor cu domiciliul in sectorul 2, sumele alocate plaţilor acestor drepturi fiind de peste 270.000 lei si, respectiv, 450.000 lei.
    Parinţii interesaţi ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 503 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-07-27 | Comentarii (0)

    Cumparatorii de bunuri si servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiti, in schimbul bonurilor fiscale, si vor beneficia si de deduceri fiscale pentru lucrari de reabilitare a locuintelor, plafonul anual in functie de care vor fi calculate, aceste facilitati urmand sa fie decis de Guvern. Facilitatile au fost anuntate de premierul Emil Boc, care a apreciat ca astfel poate fi contracarata evaziunea fiscala, informeaza Mediafax.

    "Vrem sa punem in practica, prin modificarile propuse la inceputul toamnei la Codul Fiscal, astfel incat sa beneficieze de bonificatii cetatenii care isi realizeaza amenajari ale casei, ale apartamentului, prin deduceri fiscale. Acele lucruri pe care ei le fac li se va scadea din impozitul pe care il au de platit. De asemenea, o masura avuta in vedere este ca toti cei care vor avea bonuri fiscale adunate pana la un anumit plafon sa beneficieze de o prima din acea suma de bani, pentru a-i incuraja sa ceara bonuri fiscale pentru produse car ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 455 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-07-26 | Comentarii (0)

    Cazare la malul Marii Negre la 15-20 de lei pe zi? Chiar este posibil! Hotelierii si proprietarii de unitati turistice de pe litoral au coborat intr-atat tarifele, incat au ajuns sa-si inchirieze camerele la pret de camping! Criza ramane criza, chiar si in vacanta! Un pat confortabil, o masuta stil noptiera, un sifonier "single" si grup sanitar comun Nu e lux, dar cu siguranta este cea mai ieftina oferta de cazare la malul marii: 20 de lei/persoana pe zi! Complexul turistic "Sport" din Costinesti inchiriaza casute, amplasate la o aruncatura de bat de faleza, la pret de cateva ori mai mic decat hotelurile sau chiar particularii.
    "In principiu, pentru o camera de doua persoane, cer 40 de lei. Dar si aici mai negociem, in functie de cate zile de cazare solicita turistul. Putem da o zi, doua, in plus, gratis, putem include meniu () Nu avem ce sa facem, decat sa stam cu camerele goale, facem reduceri", spune administratorul complexului.
    Delia si Anca, 19 ani, din Iasi au ales c ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 554 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-07-26 | Comentarii (0)

    Videoclipul "Regrete" ce apartine formatiei "DJ Project & Giulia" si a fost lansat de casa de discuri Cat Music, in regia lui Dragos Buliga. Versurile piesei  apartin compozitorului Gabi Huiban.
    Filmarile la videoclip au avut loc luna trecuta la Studiorile MediaPro din Buftea, anunta bestmusic.ro.

     

     
    Vizualizări: 608 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-07-21 | Comentarii (1)

    Obiectele cosmice identificate recent de astronomi sunt adevarati monstri ai Universului: stele colosale ale caror marime si stralucire depasesc cu mult tot ceea ce oamenii de stiinta credeau ca este posibil, noteaza site-ul BBC NEWS.
    Unul dintre obiectele studiate, cunoscut sub "umila" denumire R136a1 (in fotografia din dreapta), este cel mai mare corp ceresc vazut vreodata.
    Masa stelei este de 265 de ori mai mare decat a Soarelui, iar informatiile obtinute recent de cercetatori arata ca la nastere ar fi fost chiar mai mare. Profesorul Paul Crowther de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie considera ca ar fi de 320 de ori mai mare de cat Soarele nostru.
    "Daca ar inlocui Soarele in sistemul nostru solar, steaua R136a1 ar straluci atat de puternic, incat diferenta de stralucire dintre ea si Soarele nostru ar fi comparabila cu diferenta dintre Luna plina si Soare", a declarat astronomul, potrivit BBC NEWS .
     
     

    ... Citeste tot >>

    Vizualizări: 522 | Adăugat de: papy101 | Data: 2010-07-21 | Comentarii (0)

    « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 »