Vineri, 2024-05-03, 7:05 AM | Meniu | Cont nou | Logheaza-te | RSS
Bun venit Vizitator!

Logare

User:
Parola:

Meniu

Piete/targuri

  • L - D: Bistrita
  • L.: Budesti, Teaca, Spermezeu, Urmenis, Ilva Mare
  • M.: Feldru
  • M.: Beclean, Ilva MIca, Sieu
  • J.: Nasaud, Lechinta
  • V .: Sangeroz, Mijlocenii Bargaului, Milas
  • S.: Monor, Rodna,Tarlisua,Prundu Bargaului, Telciu
  • D.: Lesu, Maieru, Magura Ilvei, Parva, Sant, Rebra, Telciu, Livezile
  • Spune-ne parerea ta

    200

    Parerea ta conteaza

    Cum vi se pare evolutia judetului nostru?
    Total raspunsuri: 357

    Parerea mea despre rromi este ca...
    Total raspunsuri: 184

    Statistica


    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Useri: 0

    Bancuri


    Vremea


    Cauta

    Calendar

    «  Aprilie 2010  »
    LMMJVSD
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930

    Curs valutar - Horoscop


    Horoscop

    Coduri Postale

    Arhiva

    Site prieteni/parteneri


    Bistrita Nasaud - locul unde gasesti ceea ce cauti: date utile, anunturi, jocuri, chat. Top66 Statistici Regional xTrafic.ro TOP-RO - Top siteuri din Romania top65.ro LinkPro - Director Web Director Web Top 100 Romania
    powered by PRBbutton Yahoo bot last visit powered by Ybotvisit.com powered by Mypagerankcheck LinkShare Referral Program Free Shipping on Orders Over $75. Use Code: pbship65 at Checkout. Offer Ends 7.4. Site Wide Summer Sale Kickoff. Shop Styles $50 & Under. Offer Ends 7.1.10. Livescore
    Meniu » 2010 » Aprilie » 12 » Guvernul a aprobat Legea educatiei
    1:33 PM
    Guvernul a aprobat Legea educatiei
    Modificari in educatie

    Legea propusa de Daniel Funeriu prevede o noua structura a sistemului de invatamant preuniversitar: Clasa pregatitoare de la gradinita se muta la invatamantul primar, iar clasa a IX-a se muta la gimnaziu. Astfel, liceul va fi de trei ani, potrivit Realitatea.

    Totodata, bacalaureatul va avea doar doua probe scrise, iar admiterea la liceu se va face pe baza unui portofoliu educational. Educatorii si invatatorii dispar din scoli, fiind inlocuiti de profesori, pentru acest lucru fiind nevoie de sase ani de studiu. Noutatea o reprezinta anul de stagiu obligatoriu, in timp ce examenul de titularizare dispare.

    Noua lege aduce vesti si pentru parinti, care vor plati pentru chilul elevilor cu amenzi intre 500 si 5.000 de lei sau de munca in folosul comunitatii. [Amenzi pentru absentele elevilor].

    Noul proiect va fi dezbatut in Parlament
    La inceputul sedintei de astazi, premierul Emil Boc a declarat ca Legea educatiei trebuie sa fie adoptata de Parlament pana la finele lunii iunie, astfel incat sa intre in vigoare incepand cu acest an. Guvernul a discutat in prima lectura proiectul Legii Educatiei in sedinta din 17 martie, dupa care documentul a fost supus dezbaterii publice trei saptamani. Dupa aprobarea in Guvern, proiectul va fi trimis spre dezbatere Parlamentului, relateaza NewsIn.

    Curtea Constitutionala a decis in noiembrie 2009, in urma unei sesizari a Partidului National Liberal, ca proiectul Legii Educatiei, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in luna septembrie a anului trecut, contravine Constitutiei. La finele lunii ianuarie 2010, premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul va trimite in Parlament noua forma a Legii Educatiei pana la finele lunii martie, dar termenul nu a fost respectat.

    Daniel Funeriu: Invit opozitia sa fie parte a solutiei, nu a problemei sistemului educational
    Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a invitat astazi parlamentarii sa depuna amendamente la Legea educatiei, adoptata de Guvern. "Vreau sa ii invit pe cei din opozitaie sa vina cu propuneri constructive, usa ministerului este deschisa. Ii invit sa fie parte a solutiei, nu parte a problemei sistemului educational ", a declarat ministrul dupa sedinta de Guvern in care s-a adoptat Legea Educatiei.

    Funeriu a mai opinat ca nimeni nu detine adevarul absolut, cu atat mai mult ministerul Educatiei, aratand ca asteapta de la Parlament imbunatatirea legii.

    "Acest proiect a fost construit in ideea stabilitatii. Sistemul educational din Romania are nevoie de stabilitate, de un cadru coerent si acesta a fost unul dintre principalii piloni pe care a fost construita aceasta lege. Apoi ne-am gandit la coerenta, la predictibiliatea sistemului si la sustenabilitatea sa. Un alt pilon pe care am construit legea este echitatea si solidaritatea. (...) Aceasta lege este pentru copii, pentru parinti, pentru profesori, pentru socitatea romaneasca din viitor. Aceasta lege ne permite sa fim generosi cu copii Romaniei din viitor", a precizat ministrul.
     
    Vizualizari: 454 | Adaugat de: admin | Rating: 0.0/0
    Total comentari: 0
    Doar useri logati pot adauga comentarii
    [ Inregistreaz-te | Logheaza-te ]