Duminica, 2024-04-28, 5:23 PM | Meniu | Cont nou | Logheaza-te | RSS
Bun venit Vizitator!

Logare

User:
Parola:

Meniu

Piete/targuri

  • L - D: Bistrita
  • L.: Budesti, Teaca, Spermezeu, Urmenis, Ilva Mare
  • M.: Feldru
  • M.: Beclean, Ilva MIca, Sieu
  • J.: Nasaud, Lechinta
  • V .: Sangeroz, Mijlocenii Bargaului, Milas
  • S.: Monor, Rodna,Tarlisua,Prundu Bargaului, Telciu
  • D.: Lesu, Maieru, Magura Ilvei, Parva, Sant, Rebra, Telciu, Livezile
  • Spune-ne parerea ta

    200

    Parerea ta conteaza

    Cum vi se pare evolutia judetului nostru?
    Total raspunsuri: 357

    Parerea mea despre rromi este ca...
    Total raspunsuri: 184

    Statistica


    Total online: 1
    Vizitatori: 1
    Useri: 0

    Bancuri


    Vremea


    Cauta

    Calendar

    «  Martie 2010  »
    LMMJVSD
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Curs valutar - Horoscop


    Horoscop

    Coduri Postale

    Arhiva

    Site prieteni/parteneri


    Bistrita Nasaud - locul unde gasesti ceea ce cauti: date utile, anunturi, jocuri, chat. Top66 Statistici Regional xTrafic.ro TOP-RO - Top siteuri din Romania top65.ro LinkPro - Director Web Director Web Top 100 Romania
    powered by PRBbutton Yahoo bot last visit powered by Ybotvisit.com powered by Mypagerankcheck LinkShare Referral Program Free Shipping on Orders Over $75. Use Code: pbship65 at Checkout. Offer Ends 7.4. Site Wide Summer Sale Kickoff. Shop Styles $50 & Under. Offer Ends 7.1.10. Livescore
    Meniu » 2010 » Martie » 10
    Consilierii municipali au aprobat în data de 25 februarie 2010, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Bistriţa, un proiect de hotărâre care priveşte reducerea chiriilor pentru terenurile aferente chioşcurilor şi tonetelor din pieţele municipiului Bistriţa. Astfel, pentru anul 2010 a fost aprobată, începând cu data de 1 februarie, o reducere cu 4,74% a chiriilor terenurilor aferente chioşcurilor şi tonetelor din pieţele municipiului Bistriţa, procent care reprezintă rata inflaţiei pe anul 2009.
    Această măsură vine ca urmare a solicitării agenţilor economici aflaţi în imposibilitatea achitării chiriilor ca urmare a creşterii acestora cu indexarea anuală.
    S-a considerat că reducerea chiriilor vine în sprijinul comercianţilor care, pe fondul crizei economice, cu greu ar fi făcut faţă creşterii sumelor.
    Pentru a rămâne în acelaşi registru, amintim faptul că Primăria municipiului Bistriţa organizează, în data de 15.03.2010, de la ora 13.00, o licitaţie publică cu strigare pentr ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 416 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)

    În perioada februarie – martie se desfăşoară campania de vaccinare DT (împotriva difteriei şi tetanosului), acţiune obligatorie, cuprinsă în calendarul naţional de vaccinări la elevii din clasele I – VII (între 7 şi 13 ani) care au avut schema de vaccinare incompletă, informează directorul Direcţiei Municipale de Sănătate din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, dr. Camelia Stanciu. În plus, la elevele de peste 12 de ani, personalul medico – sanitar asigură şi vaccinarea cu „Cervarix” împotriva cancerului de col uterin. Prima doză se administrează cel târziu în cursul acestei luni, următoarea doză după o lună, iar ultima la 6 luni de la administrarea primei doze. În ce priveşte acest tip de vaccin, administrarea este facultativă - se face la fetele care doresc acest lucru. Trebuie menţionat faptul că, înainte de campania de vaccinare a elevilor, părinţii sunt informaţi în scris cu privire la vaccinul ce va fi administrat copilului şi li se cer, prin completarea unui chestionar, câte ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 476 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)

    Cu data de 8 martie a început „Luna curăţeniei de primăvară”, până în ziua de 10 aprilie urmând ca, pe raza municipiului Bistriţa, să se desfăşoare o serie de acţiuni care sunt cuprinse în acest program, structurat pe şapte puncte principale: curăţarea platformelor gospodăreşti; curăţarea gurilor de scurgere a apelor meteorice; curăţarea şanţurilor şi podeţelor; salubrizarea malurilor râurilor; salubrizarea spaţiilor verzi; văruirea arborilor din zona Centrului Istoric; curăţarea subsolurilor şi beciurilor în blocurile de locuinţe. Revenim, astfel, cu informaţii privind principalele acţiuni cuprinse în „Luna curăţeniei de primăvară”. Curăţarea platformelor gospodăreşti este o acţiune care va fi efectuată de firma de salubrizare „Urbana” şi va consta în înlăturarea tuturor deşeurilor din jurul containerelor, pe o rază de 5 m, spălarea şi dezinfectarea containerelor şi a platformelor punctelor de colectare. Modul de desfăşurare a acestei activităţi va fi urmărit de inspectorii Serviciulu ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 488 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)


    Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud va invita sa vizitati standul cu vanzare de carte al editurii Tritonic si sa profitati de preturile foarte mici pe care editura le ofera in cadrul campaniei "Cartea mai aproape de cititor".
    Bistritenii care vor participa la evenimentul care a debutat astazi si care vor gasi promotia Tritonic, "Cauta bulina galbena", vor avea ocazia sa isi achizitioneze carti cu o reducere de pana la 70% sau chiar carti la 3, 5 sau 10 lei.
    In cadrul aceleiasi campanii, in 17 martie, ora 14:30, Editura Tritonic va organiza o intalnire cu autorii sai, intalnire care va avea loc la Biblioteca Judeteana din municipiu.
    Cu acest prilej, vor fi prezente la Bistrita doua dintre tinerele scriitoare Tritonic, Oana Stoica Mujea, scriitoare de romane fantasy si romane politiste si Stela Popa, o tanara jurnalista din Republica Moldova, al carui roman de debut, cartea "100 de zile” vorbeste despre evenimentele din aprilie 2009, petrecute in Republica Moldova.
    A ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 427 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)


    In vreme de criza, bistritenii au gasit o modalitate de a "face afaceri”. Acestia isi duc la casat rablele, iar in schimb primesc tichete in valoare de 3.800 de lei, pe care ulterior le vand. Rubricile de mica publicitate sunt pline de anunturi de genul „cumpar masini vechi” sau "vand tichet Rabla” la preturi cuprinse intre 1.900 si 2.500 de lei.
    Sapte sute de proprietari de rable s-au prezentat in nici doua saptamani la Remat si Redivivus, cele doua centre de colectare a masinilor prin programul Rabla.
    Astfel ca, la ora actuala toate tichetele au fost deja epuizate, cu toate ca alti cativa zeci de proprietari asteapta sa soseasca in judetul nostru o noua transa de vouchere.
    La Remat, pana acum au ajuns 300 de rable, cele 300 de tichete valorice fiind epuizate deja. Un reprezentant al societatii a declarat ca "le-am epuizat deja pe toate, insa, mai avem cateva zeci de masini in curte pentru care asteptam alte tichete”.
    Nici la Redivivus bistritenii nu prea mai au sa ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 432 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)

    Săptămâna trecută premierul Emil Boc afirma că :”dacă nu eliminăm sporul de zâmbet şi de ochi frumoşi, nu vom avea bani la ce trebuie.” Cred că, în actuala situaţie, cei care conduc destinele locuitorilor de pe mioriticele plaiuri ar putea suplimenta veniturile la bugetul de stat prin impunerea unui impozit pe incultură, ignoranţă, incompetenţă şi, de ce nu?, sporul pe burţile prea pline. Astfel, am elimina permanenta nevoie de a face împrumuturi de la mai marii Europei Occidentale, împrumuturi generate şi de sporurile inventate. Fiindcă suntem un popor inventiv, nu m-ar surprinde dacă o să apară „sporul pe caschetă" - la poliţişti, „sporul de naş” - la ceferişti, „sporul de purtător de microfon” - la jurnalişti şi „sporul de cravată” - la politicieni.
    Aşa cum spuneam, Guvernul uită că românii au o inventivitate nativă, că ei nu fug de lege, ei doar o ocolesc, că românilor nu le trebuie salarii, ci bani, iar cum salariile sunt aşa cum sunt, se nasc peste noapte sporuri. Sporuri pe ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 666 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)

    Propunerea de proiect, înaintată de primarul Ovidiu Creţu, pentru alocarea unei sume de bani destinate pistelor de biciclete din municipiu nu a primit aviz favorabil din partea Consiliului Local. Motivul: a lipsit un singur vot pentru ca proiectul de hotărâre să fie pus în aplicare. Curios, votul „contra” a venit din partea consilierului PSD, Camelia Tabără. Primarului, cică, i-ar fi mărturisit că a votat din greşeală împotriva proiectului. Prin târg se aude chiar că biata femeie ar fi avut şi insomnii din cauza asta, mustrată fiind de conştiinţă. Gurile rele spun însă, că director fiind al renumitului Colegiu „Andrei Mureşanu”, Tabără stă cu sabia lui Damocles deasupra capului, întrucât prin şcoli suflă iar vântul schimbării.
    Vizualizări: 419 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)

    Începând cu 15 martie, pe unele străzi din centrul Bistriţei se va introduce parcarea cu plată. În acest sens au început deja să „răsară” mai multe aparate de taxare, numite parcometre. Din luna mai se va folosi şi sistemul de plată al parcării, prin intermediul SMS –ului.
    Banii adunaţi din taxele de parcare vor fi folosiţi pentru realizarea de parcări subterane şi supraetajate. Primăria Bistriţa se aşteaptă ca într-un an de zile să adune din taxele de parcare, aproximativ un miliard de lei vechi.


    Luna martie a acestui an vine la Bistriţa cu surprize nu doar pentru femei, ci şi pentru bărbaţi, „şoferi de carieră”. Începând cu jumătatea lunii martie, municipalitatea introduce sistemul de parcare cu plată, pe străzile situate în centrul oraşului.
    Implementarea acestui sistem are la bază o hotărâre a Consiliu Local, aprobată anul trecut, care prevede şi taxarea parcărilor de reşedinţă, acţiune începută în urmă cu doar câteva luni. Taxarea parcărilor din zona centrală s ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 457 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)

    Paintball, terenuri mixte de sport, spaţii de joacă pentru copii, labirinturi, zone pentru presopunctură, dar şi alte atracţii - toate acestea se vor regăsi începând cu anul viitor în Pădurea Schullerwald din Bistriţa.
    Proiectul de modernizare a zonei Schullerwald este ca şi finanţat, după ce a depăşit prima etapă de evaluare. Dacă lucrurile decurg bine, în toamna acestui an vor fi demarate primele lucrări, iar anul viitor Pădurea Schullerwald va avea o cu totul altă înfăţişare.



    Proiectul privind modernizarea şi extinderea infrastructurii turistice de agrement şi a utilităţilor conexe din Pădurea Schullerwald din Bistriţa a fost declarat eligibil şi urmează să primească finanţarea. Întreaga lucrare de modernizare a Pădurii Schullerwald este estimată la aproximativ 1,5 miliarde de euro.
    Potrivit proiectului întocmit, zona de agrement din Schullerwald va cuprinde o serie de puncte de atracţie pentru locuitorii Bistriţei, începând de la pistă pentru biciclete, tere ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 703 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)


    Un echipaj al jandarmilor a incercat sa intre, acum patru luni, cu masina de interventie pe pietonal, moment in care stalpul telescopic s-a ridicat. Duba a ramas suspendata circa o jumatate de ora, fiind nevoie de mai multe persoane pentru a fi data jos.
    Masina jandarmilor nu a suferit avarii grave, insa pagubele produse stalpului telescopic se ridica la 2.500 de euro.
    Ca la orice coliziune, a fost incheiat imediat dupa eveniment, un proces verbal de constatare a faptei de catre Politia Rutiera. Ulterior, acest document, impreuna cu o copie dupa polita RCA, au fost inaintate pagubitului (Primaria Municipiului Bistrita) pentru recuperarea sumei in vederea repararii bunului deteriorat, insa nici la aceasta ora cei 2.500 de euro nu au fost virati in contul firmei din Brasov, cea care a montat stalpul.
    Astfel, controversata bariera, pentru care Primaria Bistrita a platit 30.000 de lei, zace defecta pe pietonalul Liviu Rebreanu de mai bine de patru luni si va ramane asa pana ... Citeste tot >>
    Vizualizări: 445 | Adăugat de: admin | Data: 2010-03-10 | Comentarii (0)